ALARMARE LA EFRACȚIE

 

Indiferent ca este vorba de o bancă, de un depozit sau de o școală ori de o unitate militară, sistemele de securitate pot asigura o protectie sporita impotriva tentativelor de efractie daca sunt proiectate, instalate si mentenanța se va face în mod corect.

Un sistem de avertizare la efracție este constituit, în principal, din următoarele componente:

Centrala

Centrala de efractie este echipamentul central care procesează semnalele provenite de la  toate echipamentele din teren (detectori, module de extensie, tastaturi, sirene etc) și care ia deciziile de a semnaliza sau comunica corespunzător evenimentului produs.

Centrala de efractie poate fi conectata la un dispecerat de pază si interventie, pentru a transmite evenimentele si pentru a se putea lua decizia de interventie.

Detectori

Detectorii sunt elementele care interacționează cu sursa exterioară care generează evenimentul. Detectori sunt de diverse tipuri, diverse tehnologii și dedicați anumitor funcții. Astfel există detectori de mișcare de tip PIR care detectează variația de nivel de radiație în spectrul infraroșu emisă de un obiect la trecerea prin fața lui, cu microunde sau pot fi combinați.

Există, de asemenea, detectori de geam spart, contacte magnetice, butoane, bariere cu IR, bariere cu MW sau diverse tipuri de cabluri senzitive folosite la detecția perimetrală.

Elemente de avertizare

Elementele de avertizare au rolul de a semnaliza acustic, optic sau în ambele modalități persoanele aflate în perimetru sau în afara lui în scopul intervenției la producerea unei tentative de efracție. Cele mai cunoscute sunt sirenele care pot fi construite pentru exterior sau pentru interior.

Comunicatoarele

Comunicatoarele sunt acele componente ale sistemului care au rolul de a comunica dispeceratului sau proprietarului, în cel mai scurt timp de la producerea lui, evenimentul generat de centrala de alarmare. Evenimentele pot fi de efracție, de sistem (tehnice) sau programate (de exemplu comunicarea periodică pentru verificarea legăturii).

Societatea noastră vă poate instala sisteme care asigură acoperirea vulnerabilităților, sisteme construite pe baza echipamentelor produse de cele mai renumite firme din lume, PARADOX, DSC, UTC FIRE&Security/GESecurity, etc.

 

 

Puteți solicita informații suplimentare sau o ofertă personalizată la contact IQSECURE

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *