CONTROL ACCES

Sistemele de control acces asigură restrictionarea accesului persoanelor sau autovehiculelor într-un obiectiv, reprezintând una dintre cele mai eficiente metode de protecţie a acestuia.

Sunt folosite pentru restricționarea accesului pe stadioane, în aeroporturi, clădiri, parcări cu plată, aplicații de pontaj, se pot integra în sisteme hoteliere cu servicii de tip SPA la care cardul poate fi folosit ca un portofel electronic, etc.

Aceste sistem pot fi standalone, adică cititorul funcționează pe baza unor date de identificare înscrise într-o memorie internă și, de regulă, nu înregistrează traficul prin zona respectivă sau pot fi sisteme conectate în rețea.

Sistemele la care sunt cititoarele conectate în rețea prin RS485 sau Ethernet, între ele și la o stație de lucru pe care este instalat un software de gestionare pot fi programate pe intervale orare, pe utilizatori, uși, etc și pot controla live accesul. Există sisteme care pot fi integrate cu sistemul de supraveghere video, având posibilitatea de a verifica dacă userul care a accesat un anume cititor este cel cu dreptul de acces.

Pe lângă cititoarele respective, care asigură identificarea userului prin diferite metode (PIN, card acces, biometrice), sistemul mai conține elementele de blocare a accesului care pot fi: turnicheți, yale electromagnetice, electromagneți, bolțuri, bariere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *